Ma ebédre, a leveshez kigondoltam, hogy készül egy kis fánk. Zöldséges leveshez kell kis motiváció, hogy megegyék…, pl gyerekbarátabb a második… Kelesztés nélküli ez a tészta, így gyorsabb. Nem olyan légies (nekem ízben a másik finomabb), de így jó játszani, be is csatlakoztak a gyerekek és lettek kismacik és kiskutyák.. Majd felfalták baracklekvárral és nutellával. Nem vagyok híve az olajban sütésnek, de ritkán, friss olajban néha megengedhető.

Recept:

350g finomliszt
6g sütőpor (fél csomag)
csipet só
240g joghurt (2 kis pohár, lehet tejföl is)
50g porcukor (3 púpos evőkanál)
kis vanília (1 csomag vaníliáscukor)
1 db tojás
Olaj kisütni.
Összekeverjük a porcukort, a vaníliát, a tojást és a joghurtot. Leszitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Egybe öntjük ezeket, majd géppel vagy kézzel összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1 cmre és kiszaggatjuk. Kis pogácsa szaggattóval kezdtük… de előjött a kreativitás és nálunk minden született, amit szerettek volna éppen, ha nem is tökéletesek, de mindenki örömére eljátszottunk jó kedvűen egy darabig ♥️ A sütés olajban, óvatosan, ne legyen túl forró az olaj.. a gyerkőc pedig addigra már teríthet is ☺️

Vigyázzunk egymásra ?
Maradj Otthon ?

Cukrászműhely címe:

 

2051 Biatorbágy

Pátyi u. 3.

Nyitvatartás:

 

Kedd-Péntek: 9:00-17:00

Szombat: 9:00-13:00

Vasárnap, hétfő: zárva

Az elérhetőség ideje nem jelent klasszikus nyitva tartást, torta rendelésüket kérem, hogy emailben vagy telefonon tegyék meg.

Elérhetőségek:

 

Telefon: 

+36 20 516 7117

E-mail cím:

eniko@aronora.hu