Nektek mennyire hiányzik a külvilág? Számomra már jelentkeznek az elvonás tünetei a karanténos időszakban ..  Ezért mikor szembe jött egy olasz kis videó tiramisukról, akkor először, csak az jutott eszembe, hogy ezt le kéne fordítani.. aztán, hogy oké, elkészítjük.. aztán pedig.. ugye nem csak úgy unalmasan? Nem …

Utazunk… Egy napra legalábbis biztosan. Mi kell ehhez?  Finom olasz ételek és italok mert imádom őket.

A recepteket megtaláljátok, fotóztam Nektek az eredményről, mert imádom ezeket az ízeket és képeket gyártani a finomságokhoz, ugye jól néz ki?… Az olaszos paradicsomleves mozzerellával nagyon klassz ötlet előtte az ebédhez…. Az olaszokat úgy mindenestül egyébként  is imádom.. a temperamentumuk, az érzelmes hangulatuk, a szép tájaik, amiket vagy csak nézni, körbe járni, vagy megmászni is szeretek, többek között életem egyik legjobb élménye volt Via ferratazni a Garda tó felett..

A zene.. legalábbis számomra biztos, hogy egyik alapvető dolog, ha elutazom valahová, hogy az ország zenéjét hallgatom….. így kerestem nektek jó pár dalt, a régiek és a mostaniak közül, amiket bizony, ha bekapcsolnátok egy olasz rádiót, ezek mennének (így legalább kiéltem a zeneőrületem is,  Eros Ramazotti Fonsi párosért én kérek elnézést.. csak a videoklipes Mustangért kerültek be…. gyönyörű az az autó). De így mehet készítés közben egy kis olasz zene is a nap folyamán….

Az italok közül tudok ajánlani a csajoknak egy jó kis Aperol Spritzet, a fiúknak egy kis Peroni sört.. én találtam itthon egyéb olasz sört.., de egy finom olasz bor is tökéletes lesz, sőt…. Gyerekek iszogathatnak egy kis limonádét…  Szóval hajrá.. íme a recepthez és hangulathoz egy lista link a zenékkel:

Nézegessetek képeket, én sajátból is csatolok Nektek, mert nekünk még ezzel a kis képnézegetős nosztalgiával egészült ki az olasz napunk! Fogadjátok sok szeretettel a recepteket, zenét, és talán sikerül-sikerült megfogni a hangulatot.. sok mosolyt kívánok hozzá!

„COCCOMISÚ”

 

  • 4 db tojássárgája (Friss, fertőtlenített tojást ajánlok)
  • 100 g cukor
  • 500 g mascarpone (Szarvasi a legfinomabb)
  • 80 g kókusz
  • 250 g kókuszos joghurt (natúr is jó)
  • 4 db tojásfehérje
  • 2 dl tejszín (állati az igazi)
  • 2 csomag babapiskóta (Aldiban van olasz, ennek 2/3-a elég, dupla adag)
  • 400 gr Nutella
  • 3 dl tej

Mixerrel keverd ki a sárgáját a cukorral, majd mehet bele a mascarpone is. Ehhez add hozzá a kókuszt és a joghurtot. Majd már csak kézzel, óvatosan forgasd bele a felvert fehérjét és a tejszínhabot.

 

A langyos tejbe forgatott savoiardi babapiskótát szépen helyezd el sorban a tálad aljában, erre kenj egy réteg langyos nutellát  és jöhet is rá egy adag krém. Ezt ismételd meg. Tedd a hűtőbe 4-5 órára. Egy éjszakára még jobb.

A tetejét díszítsd kedvedre, nekem hiányzott valami szín és savanykás íz, így málna és kókusz szórás lett rajta.

Én nem szerettem volna változtatni az eredeti recepten, de később kipróbálom majd ezt is kávéba, vagy málna szirupba mártva a babapiskótát, mert nekem hiányzott a kontraszt. Valamint, aki nem szereti a nyers tojást, (egyébként is ajánlom a fertőtlenített, friss tojást), ott lehet cukorsziruppal kikeverni a sárgáját, valamint kiváltani a tojásfehérjét tejszínhabbal. Én eredeti olaszt szerettem volna, így nem variáltam. Finom lett így is. De gyorsan el kell fogynia, sajnos laughing

 

„PISTACCHIOMISÚ”

  • 4 db tojássárgája (Friss, fertőtlenített tojást ajánlok)
  • 100 g cukor
  • 500 g mascarpone (Szarvasi a legfinomabb)
  • 90 g pisztácia (egy kis tejben leturmixolva), pici maradjon a tetejére díszíteni
  • 4 db tojásfehérje
  • 2 dl tejszín (állati az igazi)
  • 2 csomag babapiskóta (Aldiban van olasz, ennek 2/3-a elég, dupla adag)
  • 400 gr Nutella
  • 4 dl espresso (erős, aromás kávé legyen az intenzitás miatt)

Mixerrel keverd ki a sárgáját a cukorral, majd mehet bele a mascarpone is. Ehhez add hozzá a pisztáciát. Majd már csak kézzel, óvatosan forgasd bele a felvert fehérjét és a tejszínhabot.

 

A kávéba forgatott savoiradi babapiskótát szépen helyezd el sorban a tálad aljában, erre kenj egy réteg nutellát  és jöhet is rá egy adag krém. Ezt ismételd meg. Tedd a hűtőbe 4-5 órára.

A tetejét díszítsd kedvedre, én csoki csurgatással, pisztáciával szórtam meg.

Cukrászműhely címe:  
2051 Biatorbágy Pátyi u. 3.
Nyitvatartás:  
Kedd-Péntek: 9:00-17:00 Szombat: 9:00-13:00 Vasárnap, hétfő: zárva
Az elérhetőség ideje nem jelent klasszikus nyitva tartást, torta rendelésüket kérem, hogy emailben vagy telefonon tegyék meg.
Elérhetőségek:  
Telefon:

+36 20 516 7117

E-mail cím:

eniko@aronora.hu